Jeg har lyst til at være ung og dum...

 

”Jeg har lyst til at være ung og dum...!"

Sådan sagde en klient til mig forleden, en anelse tøvende og forsigtigt.

Jeg har ikke kunne slippe sætningen og har gået og tygget på den siden. For sagt i den sammenhæng lå en trang til sorgløshed og nysgerrighed. En spirende livslyst og appetit på livet, som gik lige i hjertet på mig – og på den måde handler det hverken om alder eller intelligens.

 


Det handler om at LEVE!

At leve sit eget liv, kaste sig ud i det og tage, hvad der kommer

– på godt og ondt!

Alt for tit holder vi os tilbage. Tør ikke være os selv, sige hvad vi i virkeligheden mener eller gå efter det, vi drømmer om. Vi når at stoppe os selv, inden vi kaster os ud i eventyret. Alt for gode til at tilpasse os andres normer af frygt for hvad andre tænker om os. Eller fordi vi ikke tror nok på os selv. På den måde flyder livet forbi og hovedrollen i eventyret går til en anden.

”Fedt, at hun gør sådan, men JEG kunne ikke…”
 
Ikke at leve sit eget liv er en suppe med mange ingredienser: Dét, som vi i barndommen lærte om ”rigtigt” og ”forkert”, hverdagens automatpilot som ikke flyver uden for komfortzonen. For meget frygt, for lidt selvværd & selvtillid. Behov for tryghed og meget andet.
 
Og ja, det kan have konsekvenser at leve sit eget liv.

Måske resulterer det i jobskifte, nye venner eller ny kæreste. Eller ingen kæreste. Det kan virke som om, at andre forsøger at fastholde dig i en rolle og at du bare skal være og gøre, som du plejer. Ikke fordi, de ikke ønsker dig det bedste, men fordi de færreste kan lide forandringer. Hvis du ændrer kurs, kommer de måske i kontakt med noget i dem selv, som de kunne tænke sig at lave om, hvis de turde. Det spreder sig som ringe i vandet.
 
Men konsekvensen ved, at du IKKE lever dit liv er langt større. Du mister dig selv.
 
Et liv, hvor du tilpasser dig andres normer og succeskriterier er et halvt liv og vil før eller siden føles som en spændetrøje, som du bare vil ud af. Og i det lange løb vil der komme en eksistentiel skyld snigende, over at du ikke greb livet, da du havde det.

 
Hvis du ikke ved, hvad du vil eller drømmer om, er det svært at gå efter det. Derfor skal du lave dit benarbejde grundigt:
 
  • Drøm
    • Gerne stort. Det giver dig en indikator på, hvad du egentlig vil. Og vær åben for, at det måske kommer i en anden forklædning end, du forventer
  • Hvad holder dig tilbage?
    • Blokeringer, frygtforestillinger, selvværd osv. kan der gøres noget ved
  • Visualisér
    • Se det for dig, smag det, sans det. Hvis du kan mærke det, kan du også gå efter det
  • Slap af
    • Måske lidt provokerende sagt, men se om du kan have tillid til processen. Nyd dine fremskridt, uanset hvor store eller små de er. Klap dig selv på skulderen, når du handler ud fra dine egne normer og værdier – og vær overbærende overfor dig selv, når du ikke gør
Og imens du laver dit benarbejde, kan du med fordel ”gå i marken”. Tillad dig selv at være ”ung og dum” engang imellem, smag på livet og find ud af, hvad du kan lide og hvad du ikke kan lide. Tag nogle chancer, undersøg og grib det nu!

Spis hele skiven i stedet for at nøjes med krummerne.

Uanset hvor i livet du er
❤️



 


Kommentarer