Farvel til julestress

 

Så er julemåneden skudt i gang og jeg håber, at du har det godt 💗

For nogle er julen en tid med ambivalente følelser. Forventninger om, at nu skal vi dælme hygge os! Alting skal helst være som det plejer - og vi skal nå det ene og det andet. Og det er helt fint og kan være super dejligt. Alligevel sker det nogle gange, at det ikke bliver som håbet og forventet. Og så ender man med at sidde med en ufed følelse eller ligefrem at stresse over det, som bare skulle have været rart.

Stress kan nemlig også komme af ting, som du elsker og holder af at lave. Og som du rigtig gerne vil. Men hvis mængden er for stor og kadencen for høj, så når du ikke at restituere undervejs - og så banker kroppen på!

Stress-symptomer er kroppens måde at passe på dig. Så når du begynder at spænde i skuldrene, glemmer dine aftaler, bliver grådlabil eller får hjertebanken, betyder det: "STOP - nu er det på tide at slappe af".

I en travl hverdag er det bare ikke altid, at man lige opfanger signalerne før end, det er for sent. Og så er det absolut ikke rart mere. Den situation skal vi helst ikke ud i.

Måske kan denne lille øvelse hjælpe dig:
  • Hvad kan du fjerne?
  • Hvad kan du uddelegere?
  • Nyd processen!
Tjek dine gøremål og spørg dig selv: er der er noget af det, som IKKE er strengt nødvendigt lige nu? Er der noget, du kan få andre til - så du bedre kan nyde det?

Personligt, har jeg valgt at bage en småkage mindre, købe juledekorationen i Bilka og se en ekstra julefilm med min datter. For det nyder både hun og jeg - og jeg har ro til det, når jeg har justeret på det andet.

En god tommelfinger-regel er, at du altid skal have 20% energi i "banken" til uforudsete ting. Derfor: husk dine pauser. Restituér. Og stop op før, du har brugt al din energi. En pause er SÅ godt givet ud. Så kan du både gøre dine ting og nyde det samtidig.
 
  • Drik en varm kop the
  • Gå en tur i skoven
  • Meditér til en lydfil
  • Lav yoga eller qigong
  • Slap af til en god film
Økonomisér med dine kræfter og vær god ved dig selv undervejs, både i tanker og handlinger 🥰

Med ønsket om en hyggelig og fredelig december
❤️




Kommentarer